perjantai 10. heinäkuuta 2020

Satakunta kesäistä vinkkiä


Suomalaisten virallinen lomakuukausi on täällä ja lomailu alkakoon. Vallitseva tilanne aiheutti sen, että moni päätyy viettämään lomaansa lähiympäristössä. Eikä se ole lainkaan huono juttu!
 
Viimeviikolla tein retken Pohjois-Satakuntaan kesäviestijämme Kaisan kanssa. Päivä oli yksi kesän kuumimmista. Ajellessamme Porin liepeiltä kohti Kankaanpäätä ja sen toria oli aikaa ihailla kesäistä luontoa. Ohitimme myös monta kivaa kohdetta, kuten Porin Noormarkun, Pomarkun sekä Isonevan soidensuojelualueen. Siinäpä jotain tuleviin retkiin. Olimme työasioilla, niin matkamme jatkui kohti toria.

Kankaanpään torilla kesäinen torstai on loistava paikka haalia tuoreita raaka-aineita. Näin mekin teimme ja kruunasimme kuuman torikierroksen ihanassa kahvila-konditoria Postellissa. Näillä sokerihuuruilla jaksoimme vielä paikalliseen markettiin tutkailemaan lähileipäsaatavuutta. Löytyihän sitä, karvialaista kakkoa. Alvarin leipomon kakko näytti oikealle. Myöhemmin meille selvisi, että kakko oli aidon makuista.

Palatessamme takaisin Porin suuntaan kurvasimme Saarikoskelle ja huristelimme Leväsjoelle. Maisemat olivat kuin elokuvasta ja saimmekin upeita kuvia lehmistä. Toki Leväsjoki on aktiivinen kylä, jossa Liljan lankakaupan yhteydessä pysähtyy kauppa-auto. Me emme voineet jäädä kauppa-autoa odottelemaan, vaan huristelimme kohti Merikarviaa. Vatsamme murisi jo siihen malliin, että ruokaa on saatava ja heti. Onneksi meillä oli, savulohta Merikarvialta, kakkoa sekä porkkanoita. Yksinkertaista, mutta valtavan hyvää

Merikarvialla kävimme vielä tutkimassa uutuudet eli Merry Monkin tunnelmat ja vakuutimme uusista tiloista. Kankaanpäästä Mari Sannalta ostama lohi oli kotoisin Merikarvialta. Eljas Sannan kalasavustamo onkin myös aivan Merry Monkin vieressä, joten pakkohan sielläkin oli vielä käydä ja kiitellä upeasta kalasta.
 
Merikarvialla on kesäkuntana aivan loistava, harmi että meidän piti kiiruhtaa kohti kotia. Onneksi vielä ennen kotimatkaa pistäydyimme Kotileipurin muuntamokahvilassa. Huikeasti siistitty miljöö ja maukkaat kahvit. Tähän makeaan hetkeen olikin upea päättää retki ja suunnata kohti kotia. Kamerat täynnä kuvia ja ideoita omaan kesälomaan ja muutama uusi kohde syksyynkin.

Mikäli omat ideat ovat lopussa ja lomakiukku valtaa, niin vierailu lähikuntien kotisivuilla, Facebookissa tai Instagramissa johdattaa kohti virvoittavia kesäkokemuksia. Lisäksi Satakunnan Matkailuyrittäjien sivusto kannattaa ottaa haltuun www.visitsatakunta.fi
 
Terkuin,
Anna ja Kaisa ProAgria Länsi-Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti