Menneeseen vuoteen on mahtunut paljon Sikses parhaita
uutiskirjeitä, sometusta, monia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä ennen kaikkea
paljon uutta oppia ja ikimuistoisia kokemuksia. Vuosi 2018 on lopuillaan ja samoin myös työni
Pyhäjärvi-instituutissa sekä Satakunnasta – Sikses parasta -hankkeessa ovat
tulossa päätökseen.
Vuoden aikana olen päässyt toteuttamaan monipuolisia viestintä-
ja tiedonvälitystehtäviä lähiruoan parissa ja sen ympärillä. Erilaisista
viestintätehtävistä yritysvierailut ja -haastattelut ovat jääneet vahvasti
mieleeni. Yritysvierailuilla
pääsee näkemään ja kuulemaan hyvin läheltä, miten asiat todellisuudessa
hoituvat ja mistä tuotteet oikeasti saavat alkunsa. Kokeneilta yrittäjiltä olen myös
saanut mieleenpainuvia vinkkejä elämään yleisesti, liittyen esimerkiksi ruoanlaittoon tai gradun
kirjoittamiseen.
![]() |
Sirkkoja maisteltiin kesällä OKRAssa. |
Kuluneen vuoden aikana olemme myös järjestäneet hankkeessa
erilaisia tilaisuuksia sekä olleet mukana monissa tapahtumissa viestimässä Satakunnan
elintarvikeosaamisesta. Tapahtumissa ja tilaisuuksissa on ollut hienoa huomata,
miten ihmisten tietoisuus lähiruoasta, satakuntalaisista tuotteista sekä
tuottajista on kasvanut. Koko vuoden jännittävimpiä (sirkkojen maistelun jälkeen), mutta opettavaisimpia
kokemuksia oli kesätyöntekijän rekrytointi hankkeeseen. Tätä haasteellista
tehtävää en sentään tehnyt yksin, mutta tämän tehtävän myötä sain huimasti
kokemusta tulevaa työelämää ajatellen.
![]() |
Makuelämysmatkalla koettuja maisemia Noormarkussa. |
Menneen kesän kohokohta oli ehdottomasti ruokatoimittajille
ja -bloggaajille järjestetty makumatka Satakuntaan. Matkan järjestelyt vaativat
paljon työtä, mutta kliseisesti sanottuna kaikki työ oli kyllä matkan arvoista!
Matka avarsi myös omia silmiäni ja pääsin vierailemaan unohtumattomissa
kohteissa kuten Kuuselan ankkatilalla ja Ahlströmin ruukissa Noormarkussa. Matkan
jälkeen oli äärimmäisen palkitsevaa lukea toimittajien ja bloggaajien
kirjoittamia juttuja makuelämyksien Satakunnasta. Viimeistään tämän matkan ja
vuoden työrupeaman jälkeen on helppoa todeta, että Satakunta tosiaan on
monipuolinen ruokamaakunta, ja siitä meidän kannattaa ihan tosissaan olla
ylpeitä!
Tätä vuotta on jäljellä enää 15 päivää, mutta koko vuoden
herkullisin juhla on onneksi vielä edessä. Minä ainakin aion jouluna herkutella
ja rentoutua yllin kyllin, ehkä jopa kyllästymiseen asti. Yksi joulupöydän
ehdoton kestosuosikkini on porkkanalaatikko, joka valmistuu seuraavalla
reseptillä, ja tietenkin satakuntalaisista porkkanoista.
- Keitä vesi ja lisää puuroriisi veteen. Anna riisien kiehua ja veden imeytyä riiseihin. Lisää maito ja anna hautua kypsäksi.
- Keitä kuoritut porkkanat vähäisessä vedessä. Soseuta keitetyt porkkanat.
- Sekoita yhteen puuro, porkkanasurvos, munat, kerma, siirappi ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele korppujauhoja laatikon päälle ja laita muutama voinokare.
- Lopuksi laatikko uuniin (175, runsas tunti). Kas näin, porkkanalaatikko joulupöytään on valmis!
Kiitos kuluneesta vuodesta! Rauhallista joulua ja
menestyksekästä uutta vuotta kaikille!
Sillai kai?
Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti