perjantai 23. heinäkuuta 2021

Aitoa lähiruokaa Satakunnasta


Lähellä tuotettu ruoka on löytänyt tiensä satakuntalaisten ostoskorien kautta ruokapöytiin. Ja hyvä niin, sillä lähiruokatuotteen löytyminen aamiaiskattaukselta, illallispöydästä tai vaikka koululaisen välipalalaatikosta tukee oman maakuntamme työllisyyttä. Bonuksena, lähiruoan ostaminen on myös ilmastoteko; lähellä tuotetun ruoan ympäristörasitus jää pienemmäksi, kun kuljetusmatkat ovat maltillisia. Lähiruoka on siis myös ympäristötietoisen ihmisen valinta.

Oman maakunnan parhaaksi
Olemme perustamisestamme lähtien pitäneet toisistamme huolta ja yksi Satakunnan Osuuskaupan arvoista onkin olla hyvä satakuntalainen. Kauppojemme valikoimista löytyy monen kokoista lähituottajaa. Osa lähiyrityksistä toimittaa tuotteita valtakunnallisesti koko S-ryhmän valikoimiin, mutta saattaapi sesonkiaikaan niitä tuttuja, pienen yrityksen tuotteita löytyä vain siitä omasta lähikaupasta. Yhteensä lähiruokatuottajia Satakunnan Osuuskaupalla on satakunta ja lähiruokatuotteita noin tuhatkunta. Sesonkiaika osuu juuri tähän satokauteen, heinä-elokuulle, mutta löytyy niitä tuttuja satakuntalaisia herkkuja sieltä kaupan hyllyltä läpi vuodenkin. 

Mistä sitten tunnistan satakuntalaisen lähiruokatuotteen?
Satakuntalaiset vihannekset ja kasvikset, tuoreet lihat ja kalat, leipomo- ja maitotaloustuotteet, makkarat, mehut ja muut ruokavalmisteet tunnistat omasta logosta. Satakunnan Osuuskaupalla on käytössä Aitoa lähiruokaa Satakunnasta -logo, jonka löydät lähiruokatuotteen hintamerkinnän vierestä mm. hyllynreunasta. Lähiruokamerkin edellytyksenä on, että tuote on Satakunnan maakunnan alueella tuotettua tai jalostettua ruokaa ja jalostetussa ruoassa raaka-aineen alkuperä on suomalainen.

Piritta Ståhlström
markkinointipäällikkö
Satakunnan Osuuskauppa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti