maanantai 25. syyskuuta 2017

MTK 100 juhlahumua Maaseudun keitaalla SuomiAreenassa

MTK:n 100-vuotisjuhlinta näkyi, kuului ja maistui iloisella Maaseudun keitaalla Rumpalipuistossa SuomiAreenassa 2017. Maaseudun elinkeinojen ja yrittäjien ajankohtaiset asiat nostettiin SuomiAreena kävijöiden ja päättäjien tietoisuuteen reippaalla otteella. 


MTK 100 toiminnallisella Maaseudun Keidas -alueella SuomiAreenassa keskusteltiin vastuullisuudesta nykypäivän maa- ja metsätaloudessa ja maaseutuyrittäjyydessä. Tarjolla oli maistiaisia, kilpailuja, kuusentaimia, asiaa ja viihdettä. Keidas toteutettiin yhdessä järjestö- ja yrityskumppaneiden kanssa: MHY-Satakunta, MTK-SatakuntaSatakunnasta ­– Sikses parasta -hankeLomalaidun ja Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta. Lisäksi mukana oli joukko MTK 100 juhlavuoden valatakunnallisia yrityskumppaneita: HK Scan, Valio, Sampo Rosenlew ja Valtra.

Maaseudun keidas sai hienon vastaanoton ja keitaalla vieraili kolmen päivän aikana lähes 10 000 ihmistä. Keskusteluissa peukutettiin kotimaisen ruoan puolesta, vaihdettiin kokemuksia metsänhoidosta sekä vinkattiin mielenkiintoisista maaseutumatkailun kohteista. 

Maa - ja metsätalousyrittäjien ajankohtaiset asiat nostettiin esille myös keskustelutilaisuudessa ja torivarteissa. MTK:n paneelikeskusteluun "Biotalous - ilmastomuutoksen syntipukki vai ratkaisu? osallistuivat MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, johtaja Mari Pantsar Sitrasta ja suojeluasiantuntija Otto Bruun Suomen luonnonsuojeluliitosta. 

MTK:n torivartti ”Puusta vai muusta - kuka tunnistaa mitkä tuotteet on valmistettu puusta ja miten?” pidettiin 11.7.2017 MTV-lavalla. Torivartin materiaalituntemustestiin osallistuivat Markus Nissinen, kenttäpäällikkö, MTK, Antti Rajakangas, kansanedustaja, Hanna Hilden, Porin kaupunginvaltuutettu ja Esa Halonen, metsäasiantuntija, MHY Satakunta. Torivartin juonsi MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

MTK:n torivartti "Kesää keitossa - kuka poimii nopeimmin maukkaimmat ja kotimaisimmat raaka-aineet ja käsittelee ne soppakuntoon?" esitettiin 12.7.2017. Maaseutunuorten kesäkeittoaineksia olivat hämmentämässä Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja, Jan Koskinen, K-Supermarket-kauppias ja Erika Koivumäki, maanviljelijä, MTK-Satakunnan johtokunnan jäsen. Maaseutunuorten asiamies Heidi Siivonen ohjeisti kisaajia ja leikkimielisen kisan juonsi MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.


Sillai kai? 

MTK 100 vuotta kasvua nyt ja tulevaisuudessa, 
Bettina Lindfors
MTK 100 tuottaja


Torivartit ovat katsottavissa MTV-katsomossa: 
Käy myös katsomaassa MTK 100 juhlavuoden kuulumiset www.kasvutarinoita.fi tai mtk.fi #mtk100 #kasvutarinoita 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti