Kulunut kesä on mennyt hurjaa vauhtia ja ollut samalla täynnä uutta ja ihmeellistä. Työskentelin kesän Pyhäjärvi-instituutissa Satakunnasta - Sikses
parasta -hankkeen kesätyöntekijänä. Kesäni kuluikin pitkälti lähiruoan ja viestintätehtävien parissa.
Yksi kesätyöni tehtävistä oli kiertää ympäri Satakuntaa
kesän lähiruokatapahtumissa ja tutustuttaa ihmisiä satakuntalaiseen lähiruokaan
sekä Sikses parasta -hankkeeseen. Tapahtumissa kohtaamani ihmiset olivat yllättävän
kiinnostuneita lähiruoasta ja usein totesivat lähiruokateeman olevan tärkeä aihe
monenkin näkökulman kannalta. Pitkin kesää kuitenkin huomasin, että lähiruoka
on monelle toisaalta vieras ja ehkä hieman haastavakin aihe.
![]() |
Kesän aikana tutustuin moneen uuteen satakuntalaiseen tuotteeseen jasuosittelen muitakin tutustumaan! Löytyy vaikka mitä tarjontaa. |
Osa ei välttämättä tiedä, mitä lähiruoalla tarkoitetaan tai
miten se tarkemmin määritellään. Osa taas ajattelee, ettei muista tai tiedä ollenkaan
paikallisia tuottajia tai tuotteita. Kuitenkin, kun heille hieman muistuttelee
mieleen tuttuja tuottajia ja tuotteita, alkaa ne tupsahdella ihmisten muistiin.
”Niin joo, kyllähän mä niitä kaupasta
ostan viikoittain”, kuului monen suusta pienen pohdinnan jälkeen.
Ihmiset siis kyllä tietävät ja tuntevat, mutta saattavat olla hieman ruosteessa, lähiruoan suhteen. Sikses parasta -hankkeen yhtenä tavoitteena onkin lisätä satakuntalaisen lähiruoan tunnettuutta. Toivottavasti meidän kesän tapahtumissa ruoste lähiruokateeman ympäriltä edes osittain katosi, ja satakuntalainen lähiruoka paikallisine tuottajineen ja tuotteineen jäivät moniin mieliin!
Erilaiset viestintätehtävät ovat kiehtoneet itseäni
opintojeni myötä. Sikses parasta -tiedonvälityshankkeessa työskentely olikin
erinomainen tie omien viestintätaitojen kehittämiseen. Kuluneen kesän aikana
sain tehdä mitä moninaisempia viestintätehtäviä. Työstin muun muassa uutiskirjeitä,
tein yrityshaastatteluja, päivitin sosiaalista mediaa ja valokuvasin monenmoista
lähiruokaa. Myös erilaiset palaverit, kohtaamiset tuottajien sekä kesän
tapahtumissa käyneiden ihmisten kanssa kehittivät varmasti viestintä- ja työelämätaitojani.
Sikses parasta -hankkeen kesätyö tarjosi hyvin monipuolista tekemistä niin tietokoneen näppäimistön kuin lähiruoankin äärellä. Kuluneen kesän myötä satakuntalainen lähiruoka on vielä enemmän lähellä sydäntäni. Lisäksi olen yhä varmempi siitä, että viestintäala on yksi tulevaisuuden työelämän haaveistani.
![]() |
Ja pääsihän sitä omiakin makunystyröitä hellimään lähiruoalla moneen otteeseen kesän aikana. Reposaaressa sijaitsevan Merry Monkin openburger oli äärimmäisen hyvää! |
![]() |
Valokuvaaminen on mukavaa puuhaa ja
sitä sai tehdä kesällä yllin kyllin!
|
Kiitos kaikille Sikses parhaasta kesästä – toivottavasti vielä
nähdään!
Sillai kai? Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti