![]() |
Satakunnassa on monipuolinen ruokaketju, mistä voimme kaikki olla ylpeitä! |
Kuvassa kansanedustaja Jari Myllykoski ja valtiovarainministeri Petteri Orpo Härkälän Puutarhan omistajien Mikko ja Piia Härkälän kanssa. (Kuva: Aaron Kallinen) |
Satakunnan alkutuotanto on vahvaa. Noin 70 % koko maan punajuurisadosta ja 99 % pinaattisadosta kasvaa satakuntalaisessa maaperässä. Avomaankurkkuja, punajuuria ja kurpitsaa kasvatetaan jalostettavaksi sekä Satakunnassa että muuallekin. Myös lihantuotantomme on monipuolista ja vahvaa. Broilerien ja sikojen määrä keikkuu maan kärkisijoilla ja tuotamme myös suuren osan kotimaisesta kalkkunanlihasta. Siika, silakka ja muikku ovat myös tunnettuja satakuntalaisia, mutta muutkin järvi- ja merivesien antimet, kuten ahven, hauki ja rapu – särjen kasvavaa suosiota unohtamatta - ovat maakunnan kasvatteja.
Apetitin järvikalapihvit "hampurilaistyyliin" veivät kielen mennessään. (Kuva: Aaron Kallinen) |
Elintarvikealan
kärkiyrityksiä
Hanke kannustaa kasvuun
Satakunnasta - Sikses parasta on tiedonvälityshanke, joka toimii paikallisesti tuotetun ruoan puolestapuhujana ja satakuntalaisen ruoan tunnettuuden lisääjänä. Hankkeessa edistetään erityisesti paikallisten tuotteiden pääsyä eri markkinakanaviin. Hankkeessa ovat mukana Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot Pyhäjärvi-instituutti, Satafood Kehittämisyhdistys ry ja ProAgria Länsi-Suomi. Hankkeen rahoitus tulee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.
Sillai kai?
Ansa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti