Keskellä parasta syksyn satoa Satakunnan Osuuskauppa ja
Sikses parasta -hanke järjestivät yhteistyössä lähiruokatapahtuman Porissa
Mikkolan Prisman yhteydessä. Tapahtuman toteutus oli erinomainen. Paikalla oli
kymmenen lähiruokatuottajaa, ohjelmaa lapsille ja kaksi lähiruokateemaan keskittyvää paneelikeskustelua.
”Meidän tulee olla ylpeitä erinomaisesta
lähiruokamaakunnastamme”, todettiin paneelissa yhteen ääneen. Satakunnassa on
ensinnäkin hyvin paljon alkutuottajia ja runsaasti monen kokoisia jalostavia yrityksiä. Lisäksi me kaikki ruoan parissa työskentelevät tunnistamme, että
satakuntalaista lähiruokaa on tarjolla monessa eri tuoteryhmässä. Monipuolisuus onkin
satakuntalaisen lähiruoan ehdoton valttikortti. Kaikkiaan Satakunta on
ruokamaakunta parhaasta päästä, ellei paras.
Paneelikeskusteluissa todettiin useaan otteeseen myös satakuntalaisen ruoan
tuoreus, laatu ja maku. Ruoan maulla, tuoreudella ja laadulla on merkitystä
nykypäivänäkin. Valistuneet asiakkaat vaativat yhä enemmän myös tietoutta ruoan
alkuperästä, kotimaisuudesta ja ekologisuudesta. Ja juuri näihin kysymyksiin
suomalainen lähiruoka vastaa mitä parhaiten. Lähiruoka on in.
Lähellä tuotetun ruoan työllistämisen vaikutuksia ei voi myöskään unohtaa. Meillä on Satakunnassa tuhansia alkutuotannon ja
elintarviketeollisuuden työpaikkoja, jotka parhaalla tavalla varmistavat, että
täällä ansaittu raha ohjautuu ruokaostoksien osalta tukemaan maakunnan
kehitystä ja elinvoimaisuutta. Suosi satakuntalaista, parannat maakuntasi
elinvoimaisuutta!
100 syytä ellei tarinaa löytyisi kertomaan tämän
satakuntalaisen lähiruoan puolesta. Niiden kertominen lienee kuitenkin enemmän
"ostetun mainoksen" näköistä. Täten suosittelen vahvasti kaikkia
tutustumaan lähikaupassa ruokatuotteiden tarjontaan sekä maistamaan, kokeilemaan
ja ihastumaan oman maakuntamme tuotteisiin. Takaan ettet pety. Pidetään
Satakunnan "kullasta" ‒ lähiruoasta yhdessä huolta.
Sillai kai? Jussi Kaartinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti