Sienisadon hyödyntäminen on tuttua näin syksyisin. Monella yrittäjällä on
tuttuja poimijoita, jotka toimittavat metsän aarteita - sieniä ja marjoja -
kiireiselle yrittäjälle. Sienet monipuolistavat ruokalistaa ja maistuvat niin
arjessa, kuin juhlassa.
Kulunut syksy on ollut vähäsatoinen sienien osalta. Tosin tuttuja sieniä,
kuten keltavahveroita, on voinut poimia elokuusta lokakuulle. Herkkutatteja
näkyi vähäisesti, mutta suppilovahveroita tuntuu löytyvän edelleen kivasti.
Alkukauden sienet maistuvat heti poiminnan jälkeen kevyesti pannulla sipulin
kanssa pyöräytettynä.
Kaikenlaiset uudet ohjeet viehättävät. Näin kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi
halusin jakaa kansaanne sienipuustien ohjeen. Ota vinkki talteen ja vielä ei
ole liian myöhäistä tehdä metsäretkeä.
Sienipuustit
Taikina
5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
0,5 dl siirappia
1–2 tl suolaa
yhteensä 10-12 dl vehnä ja grahamjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Täyte
3 dl esikäsiteltyjä sieniä
200 g sulatejuustoa
0,5 dl ruohosipulisilppua (sipulia)
0,5 tl suolaa
Voiteluun kananmunaa
Pinnalle: pellavansiemeniä tai juustoraastetta
- Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikina
vehnäjauhoilla ja grahamjauhoilla ja lisää lopuksi öljy.
- Sekoita sulatejuustoon esikäsitellyt sienet. Mausta seos
yrttisuolalla.
- Jaa taikina kahtia ja kauli se kahdeksi suorakaiteeksi.
- Levitä täyte levyille.
- Kääri rullalle. Leikkaa noin viiden sentin paloiksi. Litistä palojen
keskikohdat kuten korvapuustit
- Kohota, voitele ja ripottele pintaan pellavansiemeniä, juustoraastetta
tai kuivattuja yrttejä.
- Paista 200 asteessa noin 20 min. Nauti salaatin kera tai iltateen
herkkuna.
Sillai kai?
Anna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti