Juhlassa
maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä korosti puheessaan, että Satakunnan
elintarvikestrategiassa painotetaan vahvasti ruokaketjun kasvua nyt ja tulevaisuudessa.
”Satakunta tuottaa vastuullisesti parasta ruokaa”. Maakunnassa on vahvaa
alkutuotantoa ja menestynyttä kuluttajalähtöistä elintarvikejalostusta. Myös
maakunnan bio- ja kiertotalouden kehittämisohjelma sisältää monia ruokaketjun
kannalta merkittäviä kiertotaloutta edistäviä mahdollisuuksia.
Virallisen ohjelman lopuksi kuulimme Satarehu Oy: hallituksen puheenjohtajan varsin konkreettisen kuvauksen ko. yrityksen menestyksestä kovin kilpailulla siipikarjarehu markkinalla. Hän kertoi myös siitä, miten kova ammattitaito ja riskinotto ruokaketjussakin tuo parhaimmillaan alueelle työtä ja hyvinvointia.
Virallisen ohjelman lopuksi kuulimme Satarehu Oy: hallituksen puheenjohtajan varsin konkreettisen kuvauksen ko. yrityksen menestyksestä kovin kilpailulla siipikarjarehu markkinalla. Hän kertoi myös siitä, miten kova ammattitaito ja riskinotto ruokaketjussakin tuo parhaimmillaan alueelle työtä ja hyvinvointia.
Ohjelmapuolen
kruununa oli saksofonisti Jukka Perkon ja pianisti Mikael Myrskogin huikeat
esitykset.
Satafood on
voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka jäsenenä on ruokaketjun yrityksiä
pääasiassa Lounais-Suomen alueelta – erityisesti Satakunnasta.
Yritystoimeksiantojen lisäksi Satafood on toiminut vuodesta 1999 lähtien yli
100:ssa kehittämishankkeessa, joskus yksin, mutta nykyisin yhä useammin yhdessä
alan muiden kehittäjien kanssa.
Yksi suurimmista käynnissä olevista hankkeista on Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -hanke, jossa on mukana myös ProAgria Länsi-Suomi ja Pyhäjärvi-Instituutti. Tavoitteena on parantaa satakuntalaisen ruoan tunnettavuutta ja tuoda esille alueen jalostavia yrityksiä sekä tuottajia maakunnan sisällä ja sen ulkopuolella. Lisäksi parannamme yritysten ja tuottajien verkostoitumista.
Yksi suurimmista käynnissä olevista hankkeista on Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -hanke, jossa on mukana myös ProAgria Länsi-Suomi ja Pyhäjärvi-Instituutti. Tavoitteena on parantaa satakuntalaisen ruoan tunnettavuutta ja tuoda esille alueen jalostavia yrityksiä sekä tuottajia maakunnan sisällä ja sen ulkopuolella. Lisäksi parannamme yritysten ja tuottajien verkostoitumista.
Satafoodin
tiimissä toimii tällä hetkellä 14 henkilöä, joilla on laajaa ruokaketjun ja
biotalouden osaamista. Lisäksi Satafood on hyvin verkostoitunut hankkeissa
alueen muiden osaajien, kuten esimerkiksi Satakunnan AMK:n,
Pyhäjärvi-Instituutin, ProAgrian, Prizztechin ja Turun Yliopiston kanssa.
Uskon, että
Satafood pystyy osaamisellaan yhdessä kumppaniensa kanssa edesauttamaan
ruokaketjun toimijoiden menestystä myös seuraavina vuosina ja vuosikymmeninä.
Tärkein resurssi on osaava ja motivoitunut henkilöstö.
Koko Satakunta, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa – ja laajemminkin Ruokaketju – ovat tärkeä osa alueen elinvoimaisuuden ja positiivisen kehityksen vahvistamista. Joskus on kiva katsoa vähän taaksepäin ja miettiä menestymisen perusteita, mutta sitten nopeasti pitää katse taas kääntää kohti tulevaa, ja miettiä miten parhaiten voimme auttaa ruokaketjun toimijoita menestymään alueellamme. Siitä hienona esimerkkinä juuri tämän blogin julkaisija, Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -kehittämishanke.
Koko Satakunta, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa – ja laajemminkin Ruokaketju – ovat tärkeä osa alueen elinvoimaisuuden ja positiivisen kehityksen vahvistamista. Joskus on kiva katsoa vähän taaksepäin ja miettiä menestymisen perusteita, mutta sitten nopeasti pitää katse taas kääntää kohti tulevaa, ja miettiä miten parhaiten voimme auttaa ruokaketjun toimijoita menestymään alueellamme. Siitä hienona esimerkkinä juuri tämän blogin julkaisija, Suomi syö Satakunnasta – Sikses parasta lähiruokaa -kehittämishanke.
Sillai kai!?
Jari Lehmusvaara
Toimitusjohtaja, Satafood Kehittämisyhdistys ry
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti