perjantai 8. joulukuuta 2023

Oletko nähnyt lähiruokaa vuonna 2023?

Mieleen nousee erityisesti yhteistyö ja onnistuneet kokoontumiset vuodelta 2023. Satakunta lautasella päivä ei olisi onnistunut ilman Satakunnan kuntien ja Satakuntaliiton sekä tietysti ruokapalveluammattilaisten työtä. 

Satakunta lautasella -päivä näkyi ja maistui.

Pitkän tauon jälkeen pääsimme myös tapaamaan kasvokkain ja onnistuimme luomaan esimerkiksi yhteistyössä julkisten ruokapalveluiden kanssa minimessut, ja tämän jälkeen Satakunta lautasella päivä onnistui huikeasti ympäri Satakuntaa.

Minimessut julkisten ruokapalveluiden kanssa

Se, miten puhumme maakuntamme ruokaketjusta muille ja miten arvostamme ruokaa on ihan ensiluokkaisen tärkeää. Hankkeella tehtyä materiaalia voi hyödyntää tässä ruokapuheessa ja samalla viedä viestiä paikallisesta ruoasta eteenpäin. Sivustojamme on hyödynnetty asiantuntijatyössä, oppitunneilla sekä liiketapaamisissa. Nettisivustomme onkin päivittynyt vuoden 2023 aikana. Materiaalien avulla ruokaketjusta puhuminen on nyt helppoa. Sivustolle on lisätty myös kieliversiot englanti ja ruotsi ja samoin sivustolta löytyy uudistunut oppipeli, ruokaketjuesittelyä, videoita ja reseptiikkaa hyödynnettäväsi. Eli jos et vielä ole löytänyt www.siksesparasta.fi sivustoa, niin nyt viimeistään on aika hyödyntää materiaalit ruokaketjupuheessa.

Läsnäolo tapahtumissa on tuonut hankemaailmaa lähemmäs ihmisiä ja samalla on ihan maisteltu maakunnan makuja. mm. Okrassa Oripäässä kesällä kokki Kristian Sularanta ilostutti yleisöä valmistaen ruokaa näytösluontoisesti lavalla. 

Kokki Kristian Sularanta Okrassa.

Tällaisia tapaamisia saisi olla enemmänkin ja hyvin olemme kuitenkin maakuntamme tapahtumissa näkyneet, jos ei ihan hankkeena, niin asiantuntijat ovat verkostoituneet moneen suuntaan. Tulevaisuudessakin yhteistyöllä ja osaamisella on varmasti kysyntää. Arvokkaat kohtaamiset voivat myös synnyttää jotakin uutta tulevaan ja on myös tavattu Lähiruokapäivässä, juhlittu suomalaisen ruoan päivää ihan maakunnan kansaedustaijien kanssa.

Suomalaisen ruoan päivän juhlintaa.

Monta asiaa on saavutettu vuonna 2023. Kiitos siitä kaikille työtämme seuraaville niin somessa, kuin uutiskirjeiden takana. Esimerkiksi Rauman opettajakoulutuksen opiskelijat pistivät asiantuntijuudelle haastetta ja tästä seurauksen asiantuntijatyötä on tehty myös englanniksi. Kiitos MTK-Satakunta heittäytymisestä ruokaketjuviestinnän parissa ja hyvinhän se englantikin meiltä sujui. Toivotaan, että reipas työmme tuottaa hedelmää ja iloa maakuntaamme sekä muualle Suomeen.

Lähiruokaviestintää englanniksi.

Katse menneeseen kertoo siis monta muistoa, mutta myös monta ideaa tulevaan. Toivottavasti satakuntalainen ruokaketju voi jatkossakin hyvin ja voimallisena. Kiitos hankkeen takana häärineelle työryhmälle, ilman teidän panostanne vuosi olisi varmasti ollut tylsempi ja värittömämpi.

Sillai kai,

Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti