keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Maistuvia kalaruokia Merikarvian kalastusmuseolla


Merikarvian kalastusmuseolla järjestettiin lauantaina 18.5. Kuha o kalaa nimeä kantava pop-up-ravintolapäivä. Tapahtuman järjestivät yhteistyönä Kalaliike Eljas Santa Ky ja Merikarvian kunta.

Museo oli valjastettu päiväksi ravintolakäyttöön. Sisällä oli noutopöydällä tarjolla erilaisia lähikalasta valmistettuja ruokia. Lohitartar –leipää, uunisilakoita, sillikaviaaria ja monia muita toistaan maukkaampia herkkuja. Lautasta täyttäessä saattoi katsella erilaisia välineitä, jotka ennen museoon päätymistä oli ollut kalastajien käytössä.


Merikarvian kunnan kulttuuri- ja matkailutuottaja Noora-Mari Iisakkala kertoo idean ravintolapäivään tulleen päähänpistosta, jota lähdettiin jalostamaan:

”Täällä on hienosti Merikarvian kalastusperinne näytillä esineinä. Päämääränä on tuoda tapahtuman kautta kalastusmuseoaluetta esille. Toisena tarkoituksena pyritään tuomaan näkyviin paikallisia ruokia ja yrittäjiä.”


Sää oli ravintolapäivälle suopea. Loppuunmyydyssä tapahtumassa vierailijat nauttivat tarjottavista ulkona auringon paistaessa lämpimästi ja tuulen tuodessa virkistäviä tuulahduksia mereltä. Päivän aikana paikallinen Ouraooppera-yhdistys kävi museolla viihdyttämässä ruokailijoita. Ryhmä esitti kohtauksen kesällä esitettävästä musiikkinäytelmästä. Esitys oli mukava ohjelmanumero ruokailun ohessa. 
 
Päivän lopuksi oli rannan kalamökissä vielä tarjolla maukkaat pullakahvit. Kävijät istuivat hetken mökin portailla katsellen kalastusmuseon kaunista ympäristöä, ajatukset poissa arjen kiireistä.

1 kommentti:

  1. Elokuuksi samaa? Olen tulossa vierailuulle, olisi kiva maistaa.

    VastaaPoista