torstai 6. lokakuuta 2022

Tutustumassa Skördefesteniin


Nyt kun on taas päästy liikkeelle, on hyvä aika käydä katsomassa mitä muille kuuluu ja mitä muut saman alan yritykset ovat tehneet poikkeusolojen aikana. Satakunnan maaseudun matkailu- ja elinkeinoyrittäjille yksi tutustumisen arvoinen kohde on Ahvenanmaa ja oivallinen ajankohta Skördefesten syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna.  

Jo konsepti sinänsä on mielenkiintoinen. Tämä vuosi oli jo 25. toimintavuosi ja tapahtuma sai taas liikkeelle tuhansia ihmisiä kolmen päivän aikana tutustumaan ahvenanmaalaisiin tuottajiin ja maatiloihin. Vierailukohteissa on koottuna useita pieniä toimijoita, joten yhdellä käynnillä voi tutustua moneen pieneen toimijaan ja pienellä ajelulla kymmeniin!

Tarjolla oli monipuolinen kattaus paikallisia elintarvikkeita ja kädentöitä. Kohteista sai ostaa annoksina mm. perunasalaatin kera tilan makkaraa tai hampurilaisia, kalahampurilaisia, kalakeittoa tai vaikkapa ahvenanmaalaista pannukakkua, palan painikkeeksi paikallista omenamehua, panimotuotteita tai limonadeja. Mukaan voi ostaa esimeriksi omenamehua, lihaa ja lihajalosteita, kalaa eri muodoissa, juureksia, yrttejä, mausteita ja käsitöitä. Ei sinänsä mitään erikoista, mitä ei löytyisi meiltäkin, mutta kun kaikki on tarjolla kauniisti, löydettävissä on hienoja yksityiskohtia, lapsiperheet on huomioitu hyvin ja käytännön järjestelyt toimivat, vetää tapahtuma vuodesta toiseen väkeä liikkeelle.

Tapahtuma näkyy myös Maarianhaminassa, sillä moni lähiruokaravintola markkinoi itseään kohteena. 

Kun Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämällä matkalla tämän vuotisessa tapahtumassa oli mukana kehittäjiä ja satakuntalaisia yrittäjiä, heräsi tietysti kysymys, voisiko saman tehdä meilläkin? Meillähän on jo hyvä pohja olemassa, sillä syyskuinen Lähiruokapäivä, joka Satakunnassa tunnettiin ennen nimellä Osta tilalta päivänä, on jo kerännyt tilamyymälöitä ja suoramyyntipaikkoja verkostoksi. 

Pohdittavaksi siis jää, miten voisimme boostata tuota päivää niin, että meilläkin ihmiset innostuisivat kiertämään maakuntaa ja tutustumaan lähiruokatuottajien tarjontaan? Ja miten saisimme lisää tuottajia innostumaan tapahtumasta, jotta kuluttajien saatavilla olisi entistä enemmän tarjontaa ja kierrokselle kannattaisi lähteä.

Tapahtumasta löydät tietoa täältä: https://skordefest.ax/fi/

Sari Uoti
Toiminnanjohtaja
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti